Vizet? Karácsonyra? 😯

A gondolat, hogy egy vízadagolóval lepjük meg a családot karácsonyra, még többszöri nekifutásra is meredeknek tűnhet. Nekünk persze van rá érvünk. A zanzásított változat így hangzik: miért ne? De ebben mi is érezzük a meggyőzőerő hiányát, úgyhogy uccu neki, vesszünk el a részletekben! Tételes lista következik arról, miért legalább annyira jó döntés, mint bármi, amin bejön a YouTube és a Spotify!

A saját egészségünk

A legtöbb ember pontosan tudja, mennyi vizet kellene naponta innia: többet. Mert aki nem az önfegyelem bajnokainak ligájában játszik, az küzd, küzd, de rendszerint alulmarad. Főleg télen. A dehidratáltság eredményei pedig beszédesek: gyakori fejfájás, a Szaharát idéző bőr, Guttalaxért könyörgés a WC-n. Hölgyek esetében extra csapás, hogy a tükörből egyre inkább mintha egy mazsola nézne vissza. Megátkoztak minket? Nem. Több vizet kellene inni.

A tapasztalatok pedig egyértelműen alátámasztják, hogy ahova beteszi a lábát egy vízadagoló, ott az emberek több vizet isznak. Nem kéne, hogy így legyen, de így van. A Netflix ugyan szórakoztatóbb, de az egészség hosszú távon boldogabbá tesz.

A gyerekek egészsége

Az, hogy mi nem iszunk elég vizet, eltörpül amellett, hogy a gyerekek mennyire nem. Vagy azért, mert mást isznak (a víz olyan uncsi!) vagy egyszerűen csak. A vízadagolónak viszont varázsereje van! Csendben megjelenik és a víz egyből nem lesz uncsi. Épp ellenkezőleg. Láss csodát: azt a gyereket, akit eddig csak infúzióval lehetett megvédeni a kiszáradástól, most úgy kell elzavarni a vízadagolótól. Az egészségügyi hozadékokat nem soroljuk újra, esetleg hozzátesszük, hogy jobb koncentrálóképesség. Igen, a felnőttek esetében is.

Kényelem

A zsugorfóliázott PET palack ugyan két fokkal kényelmesebb, mint a ceglédi kanna vagy a fejtetőn egyensúlyozott cserépkorsó, de őszintén: kinek hiányozna az életéből az ásványvizes egyencsomagok cígölése? Nem kényelmesebb úgy élni, hogy mindig van ásványvíz otthon?

Kényelem még egyszer

Így a tél elején nem szokott hiányozni a hideg víz. De jövőre újra lesz nyár és akkor fog. Ismerős a jelenség, hogy valamelyik családtag gondosan nem felejtette el meginni a maradék hideg vizet, de gondosan elfelejtett másikat tenni a hűtőbe? Na, ennek is vége. Addig pedig itt a tél és a forróvizes opció, ami gondoskodik arról, hogy minden pillanatban a lehető legközelebb legyünk egy bögre forró teához. Ja, nem tudunk élni szénsavas ásványvíz nélkül? Az is megoldható!

Dizájn

Oké, az alapmodellek megjelenésétől nem fog földbe gyökerezni a lábunk. Ezek sem csúnyák, csak olyan… funkcionálisak. De ha valaki többre vágyik, tudunk olyan típussal is szolgálni, hogy a szomszéd garantáltan megkérdezi: ez meg mi ez? Ott van pl. az a modell, amit házon belül csak iPhone-nak becézünk. Nem, telefonálni nem lehet rajta. De tényleg úgy néz ki, mintha az Apple dobta volna össze.

Környezetvédelem

Talán nem a legszexibb szempont, de egyre többünknek egyre fontosabb. A képlet egyszerű: minél kevesebb hulladékot termelünk, annál jobb. Egy vízadagoló pedig nagyon sok PET palack hullától menti meg a Földet. A fogyasztói társadalom már elég régóta dorbézol és ahogy mondani szokás: minél nagyobb a buli, annál nagyobb a fejfájás utána. Vigyázzunk arra, nehogy túl nagy legyen!

Zárszó

Lakat. Ez pl. egy zárszó. De már abba is hagytuk. Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk vagy legalább azt elérnünk, hogy már nem tűnik annyira abszurd ötletnek vízadagolót tenni a karácsonyfa alá. Ha kell, mi szívesen játszunk Jézuskát, még levelet se kell nekünk írni. Csak itt körülnézni, választani és megrendelni.