Új szörpök érkeztek a kettes vágányra!

A víz az élet vize, ezt mindenki tudja. Majdnem mindenki. Bár egészen megdöbbentő dolgokat is képesek vagyunk a testünkbe tölteni, annak azért leginkább vízre van szüksége. Sok vízre. Sok tiszta vízre. És az igazság az, hogy ha soha nem innánk mást, csak vizet, a testünk egy pillanatig sem panaszkodna. Kerestünk a víz mellé valami olyat, ami úgy okoz örömet, hogy utólag nem kell megbánnunk. Így találtunk rá a Fruttamax szörpjeire.

Új szörpök érkeztek a kettes vágányra!

A víz az élet vize, ezt mindenki tudja. Majdnem mindenki. Bár egészen megdöbbentő dolgokat is képesek vagyunk a testünkbe tölteni, annak azért leginkább vízre van szüksége. Sok vízre. Sok tiszta vízre. És az igazság az, hogy ha soha nem innánk mást, csak vizet, a testünk egy pillanatig sem panaszkodna. A Coca-Cola igen, de az egy másik kérdés. Amióta a Markunion Kft. létezik (vagyis 20 éve), azóta tekintünk egyfajta küldetésként is arra, hogy minél több emberhez juttassunk el jó minőségű, tiszta ivóvizet. És hogy minél több helyen, minél többek számára propagáljuk: igyál több vizet! A civilizált ember egyik legfőbb egészségügyi problémája a lassú kiszáradás és az ebből fakadó egyéb nyavaják. Vicces vagy szomorú, ezt mindenki döntse el maga – mindenesetre egy sor testi nyavajánkat megoldhatnánk plusz néhány pohár vízzel. 

De nemcsak vízzel él az ember – mondá a mondás. A Pepsinél pedig olyan hevesen bólogatnak, hogy majd megrándul a nyakuk. Az ember szereti a változatosságot, szereti kényeztetni magát, szereti, ha az, amit megeszik és megiszik, nemcsak egészséges, de örömet is okoz neki. Ezzel önmagában nincs is semmi baj. A természet, az élet azért adta az öröm érzését, hogy segítsen eligazodni. Amikor teszünk valamit és az örömet okoz, akkor ebből tudhatjuk, hogy az jó nekünk. Az öröm olyan, mint egy iránytű. 

És ugyanez a helyzet a fájdalommal is. A fájdalom azért van, hogy figyelmeztessen: rossz irányba mész, erre ne tovább! Azt is mondhatnánk, hogy az öröm és a fájdalom a legkézenfekvőbb életvezetési tanácsadók. Ha az ember csak annyit tesz, hogy megvizsgálja a mindennapjait és felméri, hogy mennyi öröm és mennyi fájdalom van bennük, akkor már ez alapján is tudhatja, jó irányba tart-e. A többség egyébként nem. Érdemes megfigyelni, hogy a gyerekek mennyire keresik az örömöt, mennyire törekszenek arra, hogy minél több öröm legyen az életükben. És érdemes megnézni, hogy a felnőttek többsége mennyire leszokott erről. Pedig kell az öröm. Az öröm mértéke mutatja, mennyire ÉLJÜK az életet. 

Csakhogy az öröm manipulálható. Sok olyan dolog létezik, ami rövid távon örömet okoz – hosszabb távon viszont fájdalmat. Ha pedig mérlegre tesszük, azt látjuk, hogy több fájdalmat okoz, mint amennyi örömet. Sajnos azoknak a dolgoknak, amelyeket manapság megeszünk-megiszunk, ebbe a kategóriába tartozik. Tömjük és töltjük magunkba őket, mert jól esik. Közben pedig nagyon erősen nem gondolunk rá, hogy mit idéznek elő ott bent. Nem mintha ez segítene. 

Ezért kerestünk a víz mellé valami olyat, ami úgy okoz örömet, hogy utólag nem kell megbánnunk. Így találtunk rá a Fruttamax szörpjeire. Először is, nyilván tetszett, hogy magyar termékről van szó. Nem is a fene nagy magyarkodás miatt. Egyszerűen csak ésszerűnek tartjuk, hogy lehetőleg ne olyasmit együnk és igyunk, ami előtte beutazta a világot, mint egy unatkozó német turista. 

Ami másodszorra megfogott, az a rendkívül magas, 50%-os gyümölcstartalom. Ez már a prémium kategória, ami jó jel. Tetszett az is, hogy az összetevők listáját böngészve nem akadtunk semmi olyanra, amitől felszaladt volna a szemöldökünk. Plusz pont, hogy létezik belőle diétás változat is, ezt mind a cukorbetegek, mind a kalória fóbiások bűntudat nélkül élvezhetik. A habot a tortára a csomagolás és a gazdaságosság tette rá – fél liter szörpből 12(!) liter üdcsi varázsolható. 

Na de milyen? Mert a puding próbája is ez. Ezt a világért se akartuk mi eldönteni, ezért felkértük tesztelésre néhány vásárlónkat. A visszajelzések pedig egyértelműen pozitívak voltak. Többen írták pl. azt, hogy a málna tényleg olyan, mint a nagyi házi szörpje volt. És azért ez nem rossz. 

Így hát belevágtunk. Mostantól kezdve már szörpöt is tudunk adni a víz mellé. 12 féle ízben. Mert bár a víz tényleg elég lenne. De néha jól esik valami más. Ami nemcsak a szomjunkat oltja, de örömet is okoz. Ráadásul úgy, hogy azt utólag sem kell megbánnunk. Ha szívesen megkóstolná, keressen minket bátran! Itt vagyunk, alig egy telefonhívásnyira.