Őszintén a vízadagolókról – Miért nincs rájuk szüksége?

A fogyasztói társadalom motorját az arról való meggyőzés hajtja, hogy mennyi mindenre van szükségünk. A teljesebb, a boldogabb, a kielégítőbb élethez. Ebbe a sorba kellene beállnunk és arról győzködnünk, hogy egy irodai /otthoni vízadagoló nélkül mennyire élhetetlen az élet. De a régi buddhista aranyszabály arra tanít: bánj úgy az emberekkel, ahogy azt szeretnéd, hogy Veled bánjanak. Mi szeretjük az őszinteséget. Ezért nem állunk be a sorba.

Egy vízadagoló nem szükségletet elégít ki, hanem igényeket. A különbséget abban látjuk, hogy a szükséglet nélkülözhetetlen, az igény pedig csak jól esik. A szülők többsége azért téved be az erdőbe, mert azt hiszi, kötelessége kielégíteni a gyerek igényeit. Pedig csak a szükségleteiről kötelessége gondoskodni. Az igények kielégítése opcionális.

Vízadagoló nélkül nagyon sokáig lehet nagyon vidáman élni. A vízadagoló nem szükséglet. Csak jól esik. Igényeket elégít ki. Nagyjából a következőket:

  • kényelmes (nincs cipekedés, van helyette igény szerint forró- és hűtött víz)
  • környezetbarát (a ballonos vízadagoló nagyságrendekkel kevesebb hulladékot termel, mint a PET palackok, a vízhálózatra köthető pedig szinte semmit)
  • hozzáadott értéket képvisel a dolgozók komfortérzete szempontjából (és azt üzeni: fontos vagyok)

Azért forgalmazunk, üzemeltetünk több, mint negyedszázada ilyen készülékeket, mert hisszük, hogy jobbá teszik az életet. akárcsak a többzónás matrac vagy az ergonomikus irodai szék. Mindegyik nélkül lehet élni. De az ember azért küzd, hogy ne csak a szükségleteit, az igényeit is ki tudja elégíteni.

Ha ma nem ad le megrendelést egy új vízadagolóra, semmi nem fog változni. Nem is hiányzik majd, hiszen hiányozni csak az tud, amit már birtokoltunk. Ha mégis úgy dönt, hogy szeretné a fenti igényeit kielégíteni, a Dél-Dunántúl piacvezetőjeként örömmel állunk a rendelkezésére. És nem is biztos, hogy érdemes saját készüléket vásárolnia. Tartósbérleti konstrukciónkkal valószínűleg jobban jár.