“Nem a meredek emelkedő készít ki…

…hanem a homokszem a cipődben.” – Az idézet Robert W. Service-től, a nálunk gyakorlatilag ismeretlen írótól és költőtől származik. Ami nagy kár, mert ritka érdekes figura volt. És nagyon éles eszű is. Ezzel a mondatával pl. olyan szinten tenyerelt bele az élet leglényegébe, hogy még mindig kóválygunk a döbbenettől.

“Nem a meredek emelkedő készít ki…

Mit jelent ez lefordítva? Azt, hogy a lendületünket, az erőnket, a kitartásunkat rendszerint nem a nagy akadályok törik meg. Hanem az apróságok. Azt, hogy miként érezzük magunkat az életben, sokkal inkább az apró részletek határozzák meg, semmint az élet nagy dolgai. A munka pedig az élet 70%-a. Ha az alvást nem számítjuk. Ezzel pedig el is érkeztünk a lényeghez. Mi befolyásolja azt, hogy érezzük magunkat a munkahelyünkön?

A közhiedelemmmel ellentétben az emberek többségének nincs baja azzal, hogy dolgozni kell. Azzal van baja, ha sem a munkáját, sem önmagát nem érzi fontosnak. A fontosság érzetét pedig – a közhiedelemmel ellentétben – nem a nagy dolgok befolyásolják leginkább. Hanem az apróságok.

Hogyan köszön a főnök? Megkérdezi, hogy mi van velünk? Kikéri időnként a véleményünket? Ad visszacsatolást az elvégzett munkáról? Van emberi léptékű öltöző? Lehetővé teszi a munkaterületem, hogy normálisan dolgozzzak? Van lehetőség arra, hogy megigyunk egy kávét? És ami ilyenkor, nyáron hirtelen sokkal fontosabbá válik: van hideg víz és/vagy hideg szóda?

Utóbbi hiánya (főleg egy üzemben) kiváló példa a homokszemre. Ezzel nem azt akarjuk sugallni, hogy kötelező beállítani egy hálózatos vízadagolót. Ezzel azt akarjuk sugalllni, hogy egy hálózatos, hideg vizet és szódát is előállítani képes vízadagoló rendkívül olcsó módja annak, hogy a dolgozó fontosabbnak érezze magát.

A cégnek pedig ez alig kerül valamibe. A havi bérleti díj szinte fel sem tűnik a könyvelésben, a hálózatos kialakítás miatt, a víz tényleges költsége is elhanyagolható. A beépített szűrők gondoskodnak arról, hogy a víz és a szóda ne csak hideg, jóízű is legyen. Mi pedig gondoskodunk a rendszeres karbantartásról.

Kinek éri meg egy ilyen ipari vízadagoló berendezés? Leginkább azoknak a termelő üzemeknek, ahol legalább 30-40 főt foglalkoztatnak. Ahol a munkaszervezés miatt egyszerre jelentkezik nagyobb igény a hűtött vízre és a szódára. Ahol a tevékenység jellege miatt a munkatársaknak gyakrabban kell inniuk. Ahol felismerik, hogy a törődés jó befektetés.

Nem a meredek emelkedő készít ki, hanem a homokszem a cipődben. Homokszemet sok minden jelenthet. Mi abban tudunk segíteni, hogy a hideg víz és a szóda hiánya ne jelentsen azt. Arra biztatjuk, hogy ha még nem oldotta meg ezt a problémát, 2021 legyen az, amikor megoldja. Ígérjük, nem fog fájni. Csak kattintson az alábbi hivatkozásra és kérjen ajánlatot!

Információkérés