Hogyan tanít egy üveg szörp az életről?

A FruttaMax szörpök eddig sem a címkéik miatt voltak népszerűek. A zavarba ejtő ízválaszték, az 50%-os gyümölcstartalom, a cukormentes változatok, a meglepően barátságos ár – leginkább ezek felelősek a rajongói tábor megállíthatatlan növekedéséért. Ha pedig mindezt kombináljuk a Markunion vízadagolóival és választhatunk, hogy egy pohár hűsítő üdítőt vagy éppen egy bögre forró gyümölcsteát készítünk belőlük, akkor az ajánlat kezd vészesen ellenállhatatlanná válni. A szörpöt csak a gyerekek szeretik? Már rég nem igaz.

A FruttaMax mostani újítása viszont őket fogja lázba hozni. Kisgyermekes szülők számtalanszor megtapasztalhatták, mennyire mágneses hatása van egy olyan terméknek, aminek a csomagolásáról a gyerekek valamelyik aktuális kedvence köszön vissza. És mielőtt még megmosolyognánk őket: ez a felnőtteknél sincs másképp. Csak őket nem a mesehősök hozzák izgalomba, hanem a márkák. A mi “hőseinket” nem Bob mesternek, Tűzoltó Sam-nek vagy Peppa malacnak, hanem Apple-nek, Helly Hansen-nek meg KitchenAid-nek hívják.

A FruttaMax újítása, hogy megvásárolta a kicsik körében elsöprően népszerű “Mancs őrjárat” c. mesesorozat figuráinak a használati jogát. Kevés esélyt látunk arra, hogy az irodákban ettől ugrana szintet a szörpfogyasztás. De akit esténként 6 évesnél fiatalabb zsiványok várnak otthon, az el tudja képzelni, mekkora örömet okozhat nekik, ha meglátják, hogy kedvenc szörpjük palackjáról kedvenc meséjük hősei integetnek. Jó, ez túlzás volt, az integetést még nem sikerült megoldani. De ott vannak.

Ez egy apróság. Felnőtt fejjel azt is hozzátehetnénk: lényegtelen. De ha van valami, amit felnőttként újra kellene tanulnunk a gyerekektől, akkor az éppen az, hogy örülni tudjunk az apróságoknak. Meg azt, hogy az életben nemcsak az fontos, amit a hideg, kiszámított racionalitás diktál. Nem mellékesen, egy ilyen szörppel hazaállítani olcsó és egyszerű módja arra emlékezni, hogy a legnagyobb öröm az, amikor másnak tudunk örömet okozni. Főként olyasvalakinek, aki mindennél fontosabb számunkra.