Miért jó, ha van vízadagoló a munkahelyeken?

A vízfogyasztás alapvető szükségletünk, mégis sokan nem szentelnek elég figyelmet neki. Jellemző az is, hogy szomjúságérzetünket az éhséggel tévesztjük össze, vagy ha iszunk is, cukros, esetleg dehidratáló folyadékokkal, például kávéval, igyekszünk oltani szomjunkat.

Ideje tudatosan odafigyelni a vízfogyasztásunkra! A víz ugyanis számos olyan hatást gyakorol szervezetünkre, mellyel talán eddig nem is voltunk tisztában.

Különösen a szellemi tevékenységet folytató, ülő munkát végző emberek számára érdemes beiktatni a rendszeres vízfogyasztást, hiszen a monoton feladatok végzése közben az emberi elme könnyen elfáradhat, és figyelmetlenné válhat. Elegendő víz fogyasztásával ez is kiküszöbölhető, hiszen a víz energiát termel testünkben.

Ezen kívül a víz a fő kenőanyaga az ízületeknek, így gátolja azok begyulladását, és megelőzi a hosszas üléstől kialakuló terhelés okozta hátfájást. Emellett elengedhetetlen az emésztés megfelelő működéséhez, ezzel megfelelő közérzetet biztosít. A víz a lehető legtermészetesebb „ébresztőszer”, és káros mellékhatásokkal sem rendelkezik.

Egy jól elhelyezett vízadagolóval jelentősen segíti dolgozói, illetve saját munkájának hatékonyságát, hiszen már maga a vízautomata látványa is emlékezteti az embereket a folyadékbevitel fontosságára, amivel normál esetben csak a teakonyha vagy mosdók közelében szembesül.

Már egy vízadagoló is segíthet a munkamorál javításán és kollégái egészségén! Tájékozódjon weboldalunkon, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Facebook